You are currently viewing Pandas Multiple Choice Questions And Answers

Pandas Multiple Choice Questions And Answers

Anyone can sharpen their knowledge of Pandas Library with Pandas Multiple Choice Questions And Answers.

MCQs

Question 1:

 Suppose that you are given two lists:
  a = [1,2,3]
  b = [4,5,6]
  Your task is to create a list which contains all 
  the elements of a and b in a single dimension. 

 Output:
  a = [1,2,3,4,5,6]

 Which of the following functions will you use?
  A. a.append(b)
  B. a.extend(b)
  C. any one of the above
  D. none of the above

Answer: B

Question 2:

 What will be output for the following code? 

 import pandas as pd
 import numpy as np
 s = pd.Series(np.random.randn(4))
 print s.ndim

 A. 0
 B. 1
 C. 2
 D. 3

Answer: B

Question 3:

 What will be output for the following code?

 import pandas as pd
 s = pd.Series([1,2,3,4,5],index = ['a','b','c','d','e'])
 print s['a']

 A. 1
 B. 2
 C. 3
 D. 4

Answer: A

Question 4:

 What will be output for the following code?

 import pandas as pd
 import numpy as np
 s = pd.Series(np.random.randn(2))
 print s.size

 A. 0
 B. 1
 C. 2
 D. 3

Answer: C

Question 5:

 What we pass in DataFrame in pandas ?

 A. Integer
 B. String
 C. Pandas series
 D. All of the above

Answer: C

Question 6:

 We can analyze the data in pandas with

 A. Series
 B. DataFrame
 C. Both of the above
 D. None of the above

Answer: C

Question 7:

 The way to install the pandas library

 A. install pandas
 B. pandas install python
 C. python install pandas
 D. None of the above

Answer: D

Question 8:

 Series in Pandas is

 A. 1 dimensional array
 B. 2 dimensional array
 C. 3 dimensional array
 D. None of the above

Answer: A

Question 9:

Minimum numbers of arguments require to pass in pandas series?

 A. 0
 B. 1
 C. 2
 D. 3

Answer: B

Question 10:

Minimum numbers of arguments require to pass in pandas series?

 A. 0
 B. 1
 C. 2
 D. 3

Answer: B

Question 11:

In data science, which of the python library is more popular?

 A. Numpy
 B. Pandas
 C. OpenCv
 D. Django

Answer: B

Question 12:

For what purpose a Pandas is used?

 A. To create a GUI programming
 B. To create a database
 C. To create a High level array
 D. All of the above

Answer: C

Question 13:

DataFrame in pandas is

 A. 1 dimensional array
 B. 2 dimensional array
 C. 3 dimensional array
 D. None of the above

Answer: B

Question 14:

Which of the following can be used to make a DataFrame?

 A. Series
 B. DataFrame
 C. Structured ndarray
 D. All of the above

Answer: D

Question 15:

What happens to the indexes when any operations are done to unaligned series?

 A. Total
 B. Union
 C. Intersection
 D. All of the above

Answer: B

Question 16:

Identify the correct statement:

 A. Standard marker for missing data in Pandas is NaN
 B. Series act in a way similar to that of an array
 C. Both of the above
 D. None of the above

Answer: C

Question 17:

Which among the following options can be used to create 
a DataFrame in Pandas?

 A. A scalar value
 B. An ndarray
 C. A python dict
 D. All of the above

Answer: D

Question 18:

Which of these is an invalid writer function in Pandas?

 A. to_clipboard
 B. to_text
 C. to_stata
 D. to_msgpack

Answer: B

Question 19:

This function in the library of Pandas allows you 
to manipulate data and create new variables

 A. read_csv function
 B. pivot_table function
 C. apply function
 D. merge function

Answer: C

Question 20:

Which function from the options given below can read 
the dataset from a large text file?

 A. read_json
 B. read_pickle
 C. read_hdf
 D. read_csv

Answer: D

Question 21:

Which of the following is used for testing for
membership in the list of column names?

 A. in
 B. out
 C. elseif
 D. none of the mentioned

Answer: A

Question 22:

Which of the following method is used for transforming 
a SparseSeries indexed by a MultiIndex to a scipy.sparse.coo_matrix?

 A. SparseSeries.to_coo()
 B. Series.to_coo()
 C. SparseSeries.to_cooser()
 D. None of the mentioned

Answer: A

Question 23:

Which of the following list-like data structure is 
used for managing a dynamic collection of SparseArrays?

 A. SparseList
 B. GeoList
 C. SparseSeries
 D. All of the mentioned

Answer: A

Question 24:

Which of the following is not an indexed object?

 A. SparseSeries
 B. SparseDataFrame
 C. SparsePanel
 D. None of the mentioned

Answer: D

Question 25:

Which of the following is the base layer for all of the
sparse indexed data structures?

 A. SArray
 B. SparseArray
 C. PyArray
 D. None of the mentioned

Answer: B

Leave a Reply